We hebben elkaar nodig voor optimaal resultaat!

Een behandeling bestaat uit twee componenten, namelijk;

  • Een anamnese & leefstijl gesprek (+/- 15 minuten)
    Zoals iedereen begrijpt is het van belang de oorzaak van de klacht in kaart te brengen en de behandeling hierop te richten. Zoals hier wordt uitgelegd is het lichaam vatbaar voor het ontwikkel van klachten wanneer de leefstijl uit balans is. 
  • Een manuele shiatsu behandeling (+/- 45 minuten) 
    Door het geven van Shiatsu wordt gezorgd voor een goede doorstroming van het lichaam. Dit is essentieel voor herstel. Uiteraard wordt de Shiatsu behandeling gericht op je huidige klachten. De behandeling omvat het behandelen van het hele lichaam. Blokkades in de doorstroming in de rechterschouder kunnen zorgen voor klachten aan het linker been en andersom. Ook hier gaat het om de samenhang in het lichaam. 

    ¨Door de daadwerkelijke oorzaak (leefstijl) aan te pakken en te combineren met een fysieke behandeling gericht op de klacht wordt het beste resultaat bereikt. Mijn missie is je niet alleen van klachten af te helpen, maar je daadwerkelijk gezonder te maken zodat je minder snel klachten ontwikkeld.¨

Afspraak maken / contact


Zen Shiatsu
Shiatsu is een manuele behandeling. De Zen staat voor de ontspanning tijdens de gehele behandeling. Het is een traditionele Japanse vorm van drukpuntmassage die uitgevoerd wordt op een grote zacht mat. Het werkt onwijs dynamische met veel strekkingen en verschillende posities. Specifiek werkt deze therapie op de meridianen en de doorstroming van het lichaam. De meridianen voorzien het gehele lichaam van kracht en energie en hebben een specifiek verloop. De doorstroming van het lichaam kan door een disbalans in de leefstijl of een ongeluk worden ontregeld. Een vrije doorstroming in het lichaam is noodzakelijk voor gezondheid en herstel. Het lichaam is een prachtig geheel en te complex om zich simpel te laten vangen. Hierdoor worden altijd gebieden verspreid over het hele lichaam behandeld. 

Herstel & gezondheid door ontspanning 
De ontspanning zorgt voor de herstelmodus in het lichaam. Ontspanning en rust zijn onmisbaar bij lichamelijke herstel. Dit heeft te maken met het onbewuste zenuwstelsel dat simpel uitgelegd bestaat uit een ¨stres systeem¨ en ¨herstel systeem¨. De manuele behandeling zorgt voor het activeren van het herstel systeem en regelt alle processen in het lichaam waar wij geen of nauwelijks invloed op kunnen uitoefenen. Hier vallen bijvoorbeeld het zelf herstellende vermogen en spijsvertering onder. 

Afspraak maken / contact

 

Leefstijl als veroorzaker. 
Lichamelijke- of gezondheidsklachten zijn onwijs vervelend. Ze beïnvloeden je dagelijkse leven en helaas niet op een positieve manier. De Behandelaar is erop gebrand jou klachten zo goed mogelijk te behandelen op de manier die jou lichaam nodig heeft. Om tot een uniek behandelplan te komen, welke gericht is op een effectieve behandeling voor jou als uniek persoon, is het nodig een beeld te hebben van de samenhang van de huidige situatie. Vooral die samenhang zorgt voor een duidelijk beeld en geeft de informatie voor de Shiatsu behandeling. Te vaak worden factoren in de leefstijl over het hoofd gezien terwijl deze bijdragen aan het in stand houden of veroorzaken van je klachten. Beweeg je wel voldoende of juist te veel? Zorg je voor voldoende ontspanning op de manier die bij je past of heb je geen energie om iets te ondernemen? Heb je er vertrouwen in dat je lichaam kan herstellen van je klachten of geloof je niet meer in herstel? Eet je de juiste voeding om het lichaam te laten herstellen of zorgt dit voor een extra belasting voor je lichaam? Dit zijn allemaal essentiële vragen om te beoordelen op welke manier jij meer balans kunt bereiken. 


 
 
 
E-mailen
Bellen