We hebben elkaar nodig voor optimaal resultaat!

Een behandeling bestaat uit twee componenten, namelijk;

  • Een anamnese & leefstijl gesprek (+/- 15 minuten)
    Zoals iedereen begrijpt is het van belang de oorzaak van de klacht in kaart te brengen en de behandeling hierop te richten. Zoals hier wordt uitgelegd is het lichaam vatbaar voor het ontwikkel van klachten wanneer de leefstijl uit balans is. 
  • Een manuele shiatsu behandeling (+/- 45 minuten) 
    Door het geven van Shiatsu wordt gezorgd voor een goede doorstroming van het lichaam. Dit is essentieel voor herstel. Uiteraard wordt de Shiatsu behandeling gericht op je huidige klachten. De behandeling omvat het behandelen van het hele lichaam. Blokkades in de doorstroming in de rechterschouder kunnen zorgen voor klachten aan het linker been en andersom. Ook hier gaat het om de samenhang in het lichaam. 

    ¨Door de daadwerkelijke oorzaak (leefstijl) aan te pakken en te combineren met een fysieke behandeling gericht op de klacht wordt het beste resultaat bereikt. Mijn missie is je niet alleen van klachten af te helpen, maar je daadwerkelijk gezonder te maken zodat je minder snel klachten ontwikkeld.¨

Afspraak maken / contact


Shiatsu-therapie als hoofdmethode
Shiatsu is een manuele behandeling. Het is een traditionele Japanse vorm van drukpuntmassage die uitgevoerd wordt op een grote zacht mat. Het werkt onwijs dynamische met veel strekkingen en verschillende posities. Specifiek werkt deze therapie op de meridianen en de doorstroming van het lichaam. De meridianen voorzien het gehele lichaam van kracht en energie en hebben een specifiek verloop. De doorstroming van het lichaam kan door een disbalans in de leefstijl of ongeluk worden ontregeld. Een vrije doorstroming in het lichaam is noodzakelijk voor gezondheid en herstel. Het lichaam is een prachtig geheel en te complex om zich simpel te laten vangen. Hierdoor is het vaak noodzakelijk verschillende gebieden van het lichaam te behandelen. 

Dorn-therapie en Bowen therapie als ondersteuning
Bowen-therapie is onwijs zacht en krachtig in het ontspannen van de fascia (bindweefsel). Deze manuele behandelmethode is kenmerkend door zijn zachte ´rol´beweging over de spieren. Hierdoor ontspant het weefsel en kan de doorstroming op gang komen. Het werkt alsof je een steentje in het water gooit dat uitvloeit in in de rest van het lichaam. Dorn-therapie wordt binnen mijn praktijk voornamelijk gebruikt voor het rechtzetten van de benen of het bekken. Door zachte manipulaties in te zetten sluiten de gewrichten van de enkel, knie en heup beter op elkaar aan. Hierdoor staat men letterlijk recht en kan het lichaam beter de doorstroming beter handhaven. Dorn wordt altijd ondersteund met een of beide andere manuele behandelmethoden. 

Herstel & gezondheid door ontspanning 
Naast de feitelijke eigenschappen per behandeling werkt het vooral ontspannend. De ontspanning zorgt voor de herstelmodus in het lichaam Ontspanning en rust is onmisbaar bij lichamelijke herstel. Dit heeft te maken met het onbewuste zenuwstelsel dat simpel uitgelegd bestaat uit een ¨stres systeem¨ en ¨herstel systeem¨. De manuele behandeling zorgt voor het activeren van het herstel systeem en regelt alle processen in het lichaam waar wij geen of nauwelijks invloed op kunnen uitoefenen. Hier vallen bijvoorbeeld het herstel systeem en spijsvertering onder. Mocht je hier meer over willen weten kijk dat eens bij het gezondheidsblog! 

Afspraak maken / contact

 

Waarom leefstijl? 
Lichamelijke- of gezondheidsklachten zijn onwijs vervelend. Ze beïnvloeden je dagelijkse leven en helaas niet op een positieve manier. De Behandelaar is erop gebrand jou klachten zo goed mogelijk te behandelen op de manier die jou lichaam nodig heeft. Om tot een uniek behandelplan te komen, welke gericht is op een effectieve behandeling voor jou als uniek persoon, is het nodig een beeld te hebben van de samenhang van de huidige situatie. Vooral die samenhang zorgt voor een duidelijk beeld en geeft de informatie voor de Shiatsu behandeling. Te vaak worden factoren in de leefstijl over het hoofd gezien terwijl deze bijdragen aan het in stand houden of veroorzaken van je klachten. Beweeg je wel voldoende of juist te veel? Zorg je voor voldoende ontspanning op de manier die bij je past of heb je geen energie om iets te ondernemen? Heb je er vertrouwen in dat je lichaam kan herstellen van je klachten of geloof je niet meer in herstel? Eet je de juiste voeding om het lichaam te laten herstellen of zorgt dit voor een extra belasting voor je lichaam? Dit zijn allemaal essentiële vragen om te beoordelen op welke manier je lichaam overbelast is geraakt. 


 
 
 
E-mailen
Bellen