Mijn visie.
Het lichaam functioneert alleen in z'n geheel. Er is geen scheiding tussen lichaam en geest en vitamines werken alleen in combinatie met andere vitamines en mineralen zo wijst wetenschappelijk onderzoek uit. Zo kan het lichaam niet zonder beweging omdat het stijf wordt, maar beweging veroorzaakt tegelijkertijd afvalstoffen die zonder de juiste voedingsstoffen niet afgevoerd kunnen worden. Zo zijn er vele voorbeelden die duiden op het belang van balans en samenhang in het lichaam. Het klinkt simpel, maar dit is het niet altijd. Omdat het geheel meer is dan de som der delen is het belangrijk te onderzoeken wat de reden is dat een klacht zich kan manifesteren. Wat is de reden dat het lichaam vatbaar is voor klachten en blijkbaar overbelast is geraakt? Omdat ieder van ons een ander leven leeft en anders is bestaat er geen éénduidige behandeling die voor iedereen werkt. 

Afspraak maken / contact


Zo ontwikkelt je lichamelijke- of gezondheidsklachten die uit het ¨niks¨ ontstaan: 

Het lichaam is vatbaar voor het ontwikkelen van klachten bij overbelasting. Een gezond lichaam is onwijs veerkrachtig en hersteld en onderhoudt zichzelf. Als behandelaar kan je het lichaam immers niet herstellen, maar het lichaam alleen de goede richting wijzen. De rest doet je lichaam zelf.  Denk er maar eens over na: alle wondjes, breuken, koorts, infecties, kleine pijntjes zoals pijn in de knie of een stijve nek worden altijd door het lichaam zelf bestreden en vaak verholpen. Hoe beter de leefstijl in balans is, hoe beter het kan herstellen. De reden van een overbelast lichaam is te vinden in de leefstijl. (trauma's bij ongeluk en sport daargelaten). Hieronder staat omschreven waar de leefstijl uit bestaat. Bij elk onderwerp heb ik voorbeelden gegeven die kunnen leiden tot overbelasting van het lichaam:

 • Voeding - met afbrekende in plaats van opbouwende voeding is de kans op klachten groot. Te veel suiker en koolhydraten leidt uiteindelijk tot diabetes. De kwaliteit van de benzine (voeding) bepaalt hoe goed de motor (lichaam) draait. Vermoeidheid, slecht herstel van wondjes, onverklaarbare klachten, spier- en peesklachten, obstipatie en slechte concentratie zijn slechts een paar voorbeelden waarvan (gebrekkige) voeding een rorzaak kan zijn. 
 • Beweging - zonder beweging is het bijna niet mogelijk een soepel lichaam (en geest) te hebben. Bewegen verlaagd stress. Flexibele spieren en pezen zorgen voor sneller herstel en minder kans op klachten. Beweging versterkt het herstellend vermogen en immuunsysteem.
 • Ontspanning - een motor die altijd draait gaat kapot. Zo werkt dit ook in je lichaam. Ontspanning is nodig voor herstel, de spijsvertering, stofwisseling en het tot rust brengen van je hoofd. Ontspannen betreft niet alleen het lichaam, maar juist ook rust in je hoofd. Het is belangrijk aandacht te geven aan beide componenten. 
 • Mindset - Onverwerkte emoties en vaste (onbewuste) gedragspatronen zitten herstel in de weg. Irriteren aan situaties waar je geen invloed op hebt veroorzaakt stress. Negatieve gedachten zorgen voor een onrustig lichaam. Het geeft dan geen voorrang aan herstel. Geen vertrouwen hebben in je eigen lichaam heeft een negatieve invloed op herstel. 
 • Stress - chronische stress zorgt voor een onbewuste vecht/vlucht reactie. Dit is een evolutionair systeem. Vroeger gebeurde dit als een tijger uit de bosjes kwam, maar tegenwoordig om de ¨kleinste¨ dingen. Helaas maakt je lichaam geen onderscheid in wat voor stress het is. Je lichaam staat in de overlevingsmodus en niet in de herstelmodus. Herstel zal hierdoor veel trager of niet plaatsvinden. 

De combinatie van alle symptomen en klachten die je ervaart en de zojuist achterhaalde aandachtspunten in de leefstijl vormen een duidelijk beeld van de huidige situatie. De behandeling kan hierop worden ingezet en worden ondersteund met passende adviezen om te komen tot meer gezondheid en vitaliteit. 

De behandeling is geschikt voor onwijs veel klachten. Voorbeelden zijn: 

 • Alle lichamelijke klachten. 
 • Vermoeidheid & energie dips
 • Darmproblematiek
 • Gewichtsproblemen
 • Problemen met de gemoedstoestand
 • Chronische ziekten. 
 • Burn-out
 • En veel meer. 
Afspraak maken / contact


 
 
 
E-mailen
Bellen